*Pamiętaj, jesteśmy tu i pieczemy dla Ciebie, jeżeli masz nietolerancję lub chcesz podmienić jakiś składnik, skontaktuj się z nami w celu ustalenia czy możliwa jest taka modyfikacja. Każda zmiana jest dodatkowo płatna, ze względu na różnorodność cen składników niezbędna wycena indywidualna. Zmiany płatne na miejscu w dniu odbioru.
Termin spożycia 3-4 dni od daty produkcji
Każde ciasto przechowuj w lodówce
Tarty.
Oferta naszych tart bez cukru dodanego przygotowana jest z najwyższą starannością. Coraz bardziej modna staje się dieta wegańska, wiec cukiernia bezglutenowa* Nie jestem z cukru podążając za trendami coraz bardziej rozwija ofertę deserów bez cukru jako dodatku, dla osób na diecie wegańskiej. Nasze tarty to świetna propozycja, dla wszystkich osób lubiących nieoczywiste i pyszne desery, gdzie mnogość smaków łączy się w przepyszną i zdrową przekąskę, idealną zarówno na spotkania z przyjaciółmi, uzupełnienie słodkiego stołu czy samodzielne ciasto bez cukru białego dodanego na niedzielne popołudnie. Nasze  desery świetnie nadają się na osób z nietolerancja glutenu, ponieważ do wszystkich naszych deserów używamy produktów  bezglutenowych. Niestety wypieki oferowane przez cukiernie bezglutenową nie są wskazane dla osób z celiakią poprzez obecność glutenu na terenie pracowni. Do słodzenia naszych tart używamy: owoców np. bananów, bakali (daktyli) oraz zdrowego zamiennika cukru białego – erytrytolu, który jest składnikiem bezpiecznym zarówno dla dzieci, kobiet w ciąży, ale także dzięki zerowemu indeksowi glikemicznemu, jest świetnym słodziwem w diecie dla cukrzyków. Obecność w ciastach bez cukru (jako dodatek) erytrytolu ucieszy także osoby dbające o linię, ponieważ słodzik ten nie zawiera kalorii.
Ciasta bez cukru dodanego to nasza propozycja dla wymagających
Coraz częściej u różnych osób występują problemy związane z nietolerancją glutenu. Wychodząc temu naprzeciw przygotowaliśmy ofertę pysznych i zdrowych ciast bezglutenowych. Oferta naszej cukierni nie jest jednak skierowana do osób chorujących na celiakie, gdyż na terenie naszej cukierni powstają wyroby zawierające gluten. Smak naszych słodkości, jest wyjątkowy i obłędny, a zawdzięczamy to prawdziwej pasji do pieczenia. Nasza oferta powstała z połączenia znajomości trendów cukierniczych, wiedzy na temat zdrowego odżywania, ciekawości odkrywania nowych smaków oraz prawdziwej miłości do cukiernictwa. Wszystkie nasze pozycje to ciasta bez cukru białego jako dodatek. Nasze wypieki słodzimy zamiennikami – erytrytolem oraz owocami i bakaliami. Wśród słodkich smaków rozpoznacie z pewnością pyszne banany, intensywne w smaku daktyle czy też egzotyczne i wyjątkowe mango. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny. Ten naturalny zamiennik cukru ma również bardzo niski ładunek glikemiczny, co wyróżnia go pośród innych substancji słodzących. Dzięki tym właściwościom erytrytol może być stosowany jako zamiennik cukru przez osoby z cukrzycą i jest odpowiedni dla diabetyków. Osoby chore na cukrzyce powinny jednak zawsze sprawdzić pełny skład ciast, który podany jest na naszej stronie, aby wykluczyć obecność innych składników podnoszących cukier we krwi. Erytrytol nie ma także kalorii, dlatego używając go w naszych wypiekach, obniżamy znaczącą kalorykę całego deseru. Dzięki temu nasze ciasta bez cukru jako dodatek stanowią idealny deser także dla osób dbających o linie, nie tracąc przy tym pysznego i słodkiego smaku, którego szukamy w deserach. W naszych ciastach bezglutenowych* używamy składników najwyższej jakości, dzięki czemu zawdzięczającą one prawdziwy domowy smak. Nasza cukiernia wychodząc naprzeciw trendom przygotowuje także wege ciasta. Miłośnicy bezcukrowych i bezglutenowych* deserów mogą cieszyć się smakiem wegetariańskich ciast, wiedząc, że są one smaczne, ale także zdrowe.

* może zawierać śladowe ilości glutenu, ponieważ w naszej cukierni pieczemy też ciasta z pszenicy na zlecenie. Wypieki Nie jestem z Cukru pieczemy z  produktów bez glutenu, ale na kuchni pszenica się znajduje.