Cukiernia bezglutenowa - wymysł czy realna potrzeba rynku?


Dzięki temu, że bardzo precyzyjnie sprawdziliśmy naszych dostawców i przy każdym odbiorze zamówienia sprawdzamy jakość składników zwyczajnie ich próbując, to mamy dużo większy wpływ na dopilnowanie tego, że smak ciasta będzie bardzo dobry. W naszym miejscu używamy dużej ilości owoców i czasem to samo ciasto może mieć nieco innych smak, bo zależy to od tego, jak bardzo dojrzały będzie owoc, który znajdzie się w danym wypieku. Przy stosowaniu świeżych składników takie drobne różnice mogą się zdarzyć.
Może to jeszcze nie cukiernia wegańska, ale w naszej ofercie już pojawiło się pierwsze wegańskie ciasto i skradło serce testerów, którzy wcale nie są weganami, ale po spróbowaniu naszego wypieku zastanawiają się nad ograniczeniem mięsa w swojej diecie, co będzie na pewno lepsze dla naszej planety. Między inny naszą misją jest przekonanie Was do tego, że wszelkie ciasta wegańskie, ciasta bezglutenowe, ciasta bez cukru mogą być naprawdę smaczne. Nie trzeba się faszerować wysoko przetworzoną żywnością z toną białego cukru, aby poczuć prawdziwość ciasta. Spróbujcie naszej szarlotki, a przekonacie się, że smakuje jak ta prawdziwa u babci, a do tego będzie zdrowa.
