Superfoods

Superfoods czyli składniki, które mają zbawienny wpływ na nasz organizm. Są to produkty nieprzetworzone, pełne właściwości odżywczych.  W naszych ciastach bez cukru i glutenu pierwsze skrzypce gra smak, oraz skład…

0 Komentarzy

Jak nie marnować żywności?

Czy zdarza Ci się wyrzucić jakiś produkt ponieważ stracił ważność, a Ty nie zdążyłaś/eś go wykorzystać? Pewnie wiele osób tak ma. Ale czy marnowanie żywności musi być normą w XXI…

0 Komentarzy

Właściwości erytrytolu

Na każdym kroku spotykamy się z obecnością dużej ilości cukru w produktach. Czytając składy wielu wyborów, na szczycie składników znajdujemy cukier. Nie dziwi nas jego obecność w sosach, wyrobach garmażeryjnych,…

0 Komentarzy

Jakie ciasto wybrać dla cukrzyka?

Cukrzyca to choroba metaboliczna, która jest wynikiem zaburzenia wydzielania lub nieprawidłowego działania insuliny- hormonu wytwarzanego przez trzustkę. Niedobór insuliny powoduje wzrost stężenia glukozy we krwi, jednak poprzez upośledzone działanie hormonu,…

0 Komentarzy

Koniec treści

Nie ma więcej stron do załadowania