Właściwości erytrytolu

Na każdym kroku spotykamy się z obecnością dużej ilości cukru w produktach. Czytając składy wielu wyborów, na szczycie składników znajdujemy cukier. Nie dziwi nas jego obecność w sosach, wyrobach garmażeryjnych, pieczywie, pastach rybnych czy wędlinach. Niestety coraz częściej…

Czytaj dalej Właściwości erytrytolu

Jakie ciasto wybrać dla cukrzyka?

Cukrzyca to choroba metaboliczna, która jest wynikiem zaburzenia wydzielania lub nieprawidłowego działania insuliny- hormonu wytwarzanego przez trzustkę. Niedobór insuliny powoduje wzrost stężenia glukozy we krwi, jednak poprzez upośledzone działanie hormonu, glukoza, nie dostaje się do komórek organizmu, przez…

Czytaj dalej Jakie ciasto wybrać dla cukrzyka?

Jak zacząć jeść zdrowo?

Zdrowe jedzenie wielu ludziom kojarzy się z restrykcyjną dietą, dużymi ograniczeniami i nudnymi monotonnymi posiłkami, w których dominują warzywa i jedzenie przygotowywane na parze. Wiele osób myśląc o haśle „ zdrowa dieta” przewraca oczami, mówiąc: „to nie dla…

Czytaj dalej Jak zacząć jeść zdrowo?

Bo dbamy o zdrowie…. Słodkie co nieco bez cukru

Ciasteczka, torty, lody, muffinki, batoniki ahh… kuszą nas same nazwy. Do tego pięknie przystrojone, z dodatkiem świeżych, dojrzałych owoców nadają marzycielskich myśli na cały dzień. Kto nie lubi w wolnej chwili do kawy lub herbaty sięgnąć po małą,…

Czytaj dalej Bo dbamy o zdrowie…. Słodkie co nieco bez cukru

Pomysł Nie jestem z Cukru

Pomysł w mojej głowie narodził po jednej z nieudanych wizyt w miejscu, gdzie serwują ciasta bez cukru, glutenu i nabiału. Ciasta wyglądały wspaniale, ale tylko tyle mogę napisać. Jestem osobą, która odżywia się zdrowo i bardzo zwraca uwagę…

Czytaj dalej Pomysł Nie jestem z Cukru

Koniec treści

Nie ma więcej stron do załadowania