Ciasta i torty dla alergików
Alergie na gluten i laktozę znacznie ograniczają jadłospis, ponieważ wykluczają z niego wiele produktów, a co za tym idzie, również wiele dań, ale nasza cukiernia dla alergików w Warszawie zadbała o to, by nie znalazły się wśród nich ciasta i torty. Mając świadomość tego, że osoby uczulone na gluten nie mogą spożywać żadnych wypieków powstałych na bazie mąki pszennej, zastąpiliśmy ją w naszych przepisach innymi, naturalnie bezglutenowymi mąkami: ziemniaczaną, kukurydzianą, migdałową i ryżową. Z myślą o osobach uczulonych na laktozę natomiast opracowaliśmy przepisy na wegańskie wypieki, w których zamiast mleka i jego pochodnych (masła, śmietany itp.) stosujemy zdrowe i bezpieczne produkty roślinne: mleko kokosowe i olej kokosowy. Z tych receptur powstają wspaniałe ciasta i torty dla alergików o lekkiej, gęstej i puszystej konsystencji oraz obłędnym smaku, które po prostu rozpływają się w ustach. Zdajemy sobie sprawę z tego, że osoby ze skłonnością do nietolerancji pokarmowych powinny unikać również produktów wysoko przetworzonych i chemicznych dodatków, dlatego staramy się, by nasze ciasta i torty dla alergików były też możliwie ekologiczne.

